Shiatsu


shiatsu buiklig

Shiatsu is een Japanse massagetechniek van druk, stretch en rotatie technieken die als doel hebben de energie in het lichaam vrij te laten stromen. Hierdoor wordt het zelf herstellend vermogen van het lichaam versterkt.  Dit is niet alleen goed voor het fysieke lichaam maar heeft ook zijn uitwerking op het psychische, emotionele en spirituele welzijn.

Meridianen en accupuntenmeridianenHet beïnvloeden en dus herstellen van de lichamelijke energie-stromen of -balans  kan via de meridianen en accupunten van het menselijk lichaam.

Het Harthart van zand in handenDe energie die door het menselijk lichaam stroomt bestaat uit verschillende soorten trillingen. De energie met de hogere trilling noemt men ook wel hartenergie. Hartenergie helpt bij het verwerken van emoties waardoor de energie, zowel laag als hoog, weer vrijer kan stromen. Door ook met hartenergie te werken zijn de behandelingen effectiever en behaal je sneller resultaat.

De Behandeling
Een shiatsu behandeling vindt plaats op een futon of een massagetafel en wordt gegeven met de kleding aan. Het is aan te raden makkelijk zittende kleding te dragen of mee te nemen.
Dit is een voorbeeldvideo van een shiatsu massage.

Na de behandeling


Neem na de behandeling voldoende rust. Het lichaam is dan bezig zijn nieuwe balans weer te vinden.

Prijs

Het uurtarief voor een shiastu behandeling is €60,=
Contant of Pin.

Omdat ik niet ben aangesloten bij een beroepsvereniging worden de behandelingen door de meeste zorgverzekeraars niet vergoed.
Voor afspraken geldt dat indien de afspraak 24 uur van tevoren afgezegd is, er géén kosten in rekening worden gebracht. Anders ben ik genoodzaakt de behandeling door te berekenen.